Sterk in je Werk vanachter je thuiswerkplek

Op woensdagmiddag 24 juni zaten 25 JANN’ers klaar achter hun laptop voor de digitale workshop ‘Sterk in je Werk’, die we samen met Bureau Bino organiseerden. Wat hebben we geleerd over effectief werken, stress en thuiswerken? Lees het in dit verslag!

Plussen en minnen
Caro en Liselotte lieten er geen gras over groeien en zetten ons na de introductie gelijk aan het werk. We schreven tien dingen op die we die dag op onze to-do lijst hadden staan, zowel in ons werk als privé. Vervolgens beoordeelden we de taken met een plus of een min: geeft het energie of kost het energie? Hoe houd je hierin een goede balans en kom je in de plus uit?

Dure uren
De praktische tips hielden daarmee niet op. Door een productiviteitsrooster in te vullen, konden we de meest gefocuste uren van de dag voor onszelf bepalen, oftewel: je dure uren. Deze term is inmiddels niet meer weg te denken! Omdat je maar een zeer beperkt aantal van deze uren hebt in een week, is het belangrijk je dagindeling daarop af te stemmen. Kies duidelijk waaraan jij je dure uren besteedt!

Concentratie
Dat we niet 8 uur per dag full focus door kunnen stomen om al onze taken af te krijgen, zal bij iedereen bekend zijn. Maar hoe je het beste omgaat met informatie tot je nemen, vergaderingen en beslissingsmoeheid, konden Caro en Liselotte ons goed uitleggen. Zo leerden we onder andere over aandachtscategorieën, het stoeien met lunch-eten, productiviteit versus creativiteit en interne en externe afleidingen.

Focus

Stress en motivatie
Stress hebben we allemaal weleens, maar is de reden al die energie wel waard? In dit onderdeel ging het over je verzetten tegen stress of het voor je laten werken. Want stress is zo slecht als je zelf gelooft. De boodschap: omarm stress en plan ontspanning in, dan kun je er weer tegenaan!

Na deze hele energieke workshop en met deze hele berg aan inspiratie op zak, kunnen we oprecht zeggen: Caro en Liselotte, bedankt! Het was een hele toffe workshop. Ook bedanken we graag alle JANN’ers die aanwezig waren, en feliciteren we Kristel en Thomas met het winnen van de JANN pubquiz waarmee we de middag afsloten. De enige echte JANN-mok komt jullie kant op!

Graag tot een volgende activiteit!