Gaswinning & College Tour 14 maart

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
woensdag 14 maart 2018
13:00 - 21:30

Locatie
Gemeentehuis Loppersum
Molenweg 12
Loppersum

Organisator JANN


Aankomend JANN evenement:  Dossier Gaswinning incl. College Tours Hans Alders.

Aanmelden kan vanaf nu via dit Google-Formulier.

 

Op 14 maart organiseren JANN, JNG en EPI-kenniscentrum een middag en avond geheel in het teken van het aardgas-dossier. We presenteren je hierbij graag het definitieve programma. s ‘Middags staat de impact op het gebied centraal en gaan we op excursie in Loppersum. In de avond krijg jij de unieke kans om Nationaal Coördinator Groningen, Hans Alders, te bevragen over zijn rol in dit belangrijke dossier. Het avondprogramma vindt plaats in het Heerenhuis te Groningen. Deelname is Gratis en aanmelden kan hier.
MIDDAGPROGRAMMA
Het middagprogramma vind plaats op het Gemeentehuis van Loppersum, het epicentrum van de aardbevingen in Nederland. Twee sprekers nemen ons mee in de verschillende aspecten van het dossier. Je zult merken dat we op veel vlakken kunnen leren van Groningen: de bestuurlijke rollen, veiligheidsbeleving, sociale cohesie, krimp en de huizenmarkt, het komt allemaal ter sprake. Ook gaan we op excursie in het aardbevingengebied.

SPREKERS
Melanie Bakema is onderzoekster bij de RUG-faculteit Ruimtelijke wetenschappen en onderzoekt Governance structuren in crisis-situaties. Ze vergelijkt onder meer de Groningse situatie met Christchurch (zware aardbeving in 2011) in Nieuw-Zeeland.

Justin Richardson is onderzoeker voor het programma ‘Gronings Perspectief’, dat in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen, onderzoek doet naar de impact van het dossier op de veiligheidsbelevingen, de gezondheid en het toekomstperspectief van de Groninger.

EXCURSIE
Aansluitend bezoeken we in Loppersum een locatie waar de impact van de bevingen op de gebouwde omgeving zichtbaar is. De excursie en presentatie wordt verzorgd door Centrum Veilig Wonen. Zij vertellen daarbij meer over de versterkingsopgave, tijdelijke huisvesting en de speciale bouwtechnieken voor aardbevingsbestendig bouwen.

COLLEGE TOUR HANS ALDERS
Voor het avondprogramma verplaatsen we ons naar de stad Groningen. Na een gezamenlijk buffet-diner in Het Heerenhuis neemt ‘mister-aardbevingen’ Hans Alders plaats op de interview-stoel. Volgens het College Tour concept kun jij hem bevragen over zijn werk als NCG en andere rollen binnen zijn imposante loopbaan.

 

Deze activiteit is gratis. Het is mogelijk om je alleen voor het middag- of alleen voor het avondprogramma op te geven. Als je alleen mee doet met het avondprogramma kun je vanaf 18.00 mee-eten op eigen kosten (€15,50) of aansluiten om 19.00 (inloop avondprogramma). Wij zorgen voor een kopje koffie of thee ’s avonds.

Aanmelden kan via dit Google-Formulier.


Voor in de agenda:

Schokkend evenement: gaswinningsdossier

Datum: woensdag 14 maart 2018

Middagprogramma:
Locatie: Gemeentehuis Loppersum, Molenweg 12, 9919 ZG Loppersum
Tijdstip: 13.00 – 17.00 uur

Avondprogramma:
Locatie: Heerenhuis, Spilsluizen 9 te Groningen
Dinerbuffet 18.00 – 19.00 uur: eigen kosten €15,50
Inloop: 19.00 uur
Aanvang College Tour: 19.30 uur