Bestuur

Het bestuur van JANN bestaat uit een vijftal jonge ambtenaren die op vrijwillige basis met veel enthousiasme tijd en energie steken in de organisatie van activiteiten en initiatieven.

Voorzitter: Jojanneke Groenewoud

Jojanneke

Wie ben je en wat doe je?
Aangenaam. Jojanneke Groenewoud, 26 jaar en mijn leven speelt zich af in de bruisende stad Groningen. Na mijn master Staats- en Bestuursrecht aan de RUG en een postacademische opleiding Bouwrecht in Utrecht ben ik op zoek gegaan naar een uitdagende baan als juriste in het Omgevingsrecht.

Als Trainee Omgevingswet ben ik het Provinciehuis te Groningen binnengerold, waar ik een onderzoek heb gedaan naar impact van de Omgevingswet. Sinds april 2018 ben ik Juriste Natuurwetgeving, waar ik mij vooral bezighoud met handhavingsvraagstukken op het gebied van de soortenbescherming onder Wet natuurbescherming. De bescherming van bevers, dassen, libellen, vleermuizen en slechtvalken zijn voor mij dagelijks terugkerende onderwerpen. Een erg uitdagend werkveld, waar elke dag weer anders kan zijn!

Wat doe je naast je werk?
Koken is mijn grote passie. Ik volg graag kookcursussen om inspiratie voor dinertjes met vrienden op te doen. Daarnaast ben ik iemand die erg van afwisseling houd en leeft met een interne bucketlist. Het woord ‘sleur’ zit absoluut in mijn allergiezone. Daarom leer ik graag nieuwe dingen: van Mandarijn tot zeilen. Tot slot houd ik erg van reizen naar (het liefst niet-toeristische) gebieden, waar ik het liefst de natuur zowel boven- als onderwater bewonder.

Thomas Otterman (secretaris)

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Thomas Otterman en ik ben 27 jaar oud. Net als de rest van mijn bestuursgenoten woon ik in Groningen. Maar oorspronkelijk ben ik een echte Blauwvinger, geboren en getogen in Zwolle. Ik ben naar het hoge noorden gereisd om daar Planologie te studeren. Inmiddels zet ik mij in voor de gemeente Assen, waar ik mij onder meer bezig houdt met de nieuwe Omgevingswet. Daarvoor heb ik gewerkt in Friesland, bij de gemeente Leeuwarden, waardoor ik met alle drie noordelijke provincies iets speciaals heb.

Wat doe je naast je werk?
Naast mijn werk ben ik vooral veel bezig met sport. Als ambtenaar kom je aan zituren niks tekort, dus het is goed om dit op de sportvelden te compenseren. Mijn favoriete sport is zaalvoetbal, waar ik voetbal bij Exstudiantes. Daarnaast doe ik sinds kort een poging om meer te weten te komen over kunst en cultuur. Zulke extra kennis is altijd handig bij bijvoorbeeld een pubquiz. Dus trek ik er gewapend met een museumkaart op uit om alle musea af te tikken.

Penningmeester: Lisette van der Woude

Lisette

Wie ben je en wat doe je?
Hoi! Mijn naam is Lisette van der Woude en ik ben 25 jaar. Sinds mijn studententijd woon ik, met plezier, in het mooie Groningen.

Vanaf november 2017 werk ik bij de provincie Groningen als juridisch administratief medewerker bij de afdeling Omgeving & Milieu. Ik houd me hier vooral bezig met handhavingsvraagstukken die te maken hebben met de Wet Natuurbescherming. Bij dit rechtsonderwerp kun je denken aan bescherming van soorten (zoals vleermuizen en otters), vraagstukken over jacht en houtopstanden (zoals illegale kap van bomen). Voordat ik bij de provincie Groningen begon, heb ik al een paar jaar ervaring opgedaan in “overheidsland” zoals bij de gemeente Groningen en bij het RVO. Hier heb ik gezien dat er steeds meer aandacht komt voor de jonge ambtenaar. Dit zie ik als een positieve verandering en ik denk dat JANN hier goed op kan inspelen door interessante events te organiseren!

Wat doe je naast je werk zoal?
In mijn vrije tijd kun je me vinden in natuurgebieden waar ik gewapend met mijn camera mooie kiekjes probeer te maken. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger bij Humanitas. Ik help en begeleid hier vluchtelingen met het leren van de Nederlandse taal en inburgering in de Nederlandse cultuur. Iets waar ik veel voldoening uithaal en veel van leer!

Froukje Stuursma (intern)

Froukje

Wie ben je en wat doe je?
Hoi! Ik ben Froukje Stuursma en ik ben 27 jaar. Sinds eind 2015 werk ik voor de gemeente Súdwest-Fryslân in Sneek als beleidsmedewerker cultuur. Ik houd me bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van beleid en adviseer het gemeentebestuur daarover.

Is het niet saai om voor een gemeente te werken? Beslist niet! Cultuur is een spannend onderwerp, waar iedereen wel iets van vindt. Er moeten een heleboel verschillende belangen vanuit de politiek en de samenleving worden gewikt en gewogen. Dat vereist een knap staaltje acrobatiek.

Juist jonge ambtenaren beschikken volgens mij over de vaardigheden die daarbij vandaag de dag nodig zijn: lef, innovativiteit, openheid, creativiteit, focus op samenwerking en een kritische blik. Zelf houd ik ook wel van een partijtje dwarskijken, averechts adviseren en vergezichten dromen… Wat een geluk dat ik dat ook nog mag doen op mijn favoriete vakgebied, namelijk cultuur. 

Wat doe je naast je werk zoal?
Kunst en cultuur is mijn passie! Ik verwonder me graag in het museum, lach me slap bij een theatervoorstelling of bounce mee op de beats van Justin Bieber. Ik deins er ook niet voor terug om zelf weleens een deuntje op mijn gitaar te spelen. Verder houd ik van festivals en help ik zelfs een handje mee in de organisatie van bijvoorbeeld Noorderzon of Welcome to The Village.

Ten slotte: creatief met tekst ben ik ook, ik houd namelijk een blog bij over een andere liefde en dat is hardlopen. Door weer en wind loop ik rondjes, lang of kort, zwaar of gemakkelijk, ver weg of dichtbij. Oh ja, na het rennen eet ik het liefst een pannenkoek. Just so you know!

Jochem Pennekamp (extern)                                                          

Wie ben je en wat doe je?

Hoi! Mijn naam is Jochem Pennekamp en ik ben 24 jaar oud. Na een aantal uitstapjes in andere Nederlandse provincies en het buitenland, mag ik mij sinds begin van dit jaar inwoner van de stad Groningen noemen. Als ‘trainee beleidsadviseur duurzaamheid &milieu’ bij de Gemeente Assen mag ik mij, binnen uiteenlopende projecten, bezighouden met oplossingsrichtingen die bijdragen aan een inclusieve, schone en duurzame toekomst voor huidige én toekomstige generaties.

Inderdaad, duurzaamheid gaat veel verder dan het realiseren van onze reductiedoelstellingen. Gelukkig maar. Als we het zorgvuldig organiseren zou duurzaamheid een thema moeten zijn met een verbindend effect. Ik zie het als een gave uitdaging om mensen dichter bij elkaar te brengen rondom dit thema.

Wat doe je naast je werk?
Naast alle werkzaamheden in Assen is er nog voldoende tijd voor andere dingen. Echt hele avontuurlijke hobby’s houd ik er niet op na. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Weer of geen weer, en gehuld in sportkleding vind ik het fijn om met enige regelmaat een rondje te lopen. Vaak hard. Soms iets minder hard. Het liefst doe ik dit rondje in het Noorderplantsoen. Na een regenbui is dit misschien wel een van de fijnste plekken om actief te zijn. Het lijkt mij leuk om jullie te verwelkomen op een van onze activiteiten. Hopelijk tot snel!