Het bestuur

Het bestuur van JANN bestaat per 2020 uit een zestal jonge ambtenaren dat op vrijwillige basis met veel enthousiasme tijd en energie steekt in de organisatie van activiteiten en initiatieven.

JANN-bestuur 2020
Boven: Thomas, Frederieke, Jochem; beneden: Malissa, Froukje, Gert-Jan

Voorzitter: Froukje Stuursma

Froukje

Wie ben je en wat doe je?
Hoi! Ik ben Froukje Stuursma en ik ben 29 jaar. Sinds eind 2015 werk ik voor de gemeente Súdwest-Fryslân in Sneek als beleidsmedewerker cultuur. Ik houd me bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van beleid en adviseer het gemeentebestuur daarover.

Is het niet saai om voor een gemeente te werken? Beslist niet! Cultuur is een spannend onderwerp, waar iedereen wel iets van vindt. Er moeten een heleboel verschillende belangen vanuit de politiek en de samenleving worden gewikt en gewogen. Dat vereist een knap staaltje acrobatiek.

Juist jonge ambtenaren beschikken volgens mij over de vaardigheden die daarbij vandaag de dag nodig zijn: lef, innovativiteit, openheid, creativiteit, focus op samenwerking en een kritische blik. Zelf houd ik ook wel van een partijtje dwarskijken, averechts adviseren en vergezichten dromen… Wat een geluk dat ik dat mag doen op mijn favoriete vakgebied: cultuur. 

Wat doe je naast je werk?
Ik verwonder me graag in het museum, lach me slap bij een theatervoorstelling of bounce mee op de beats van Justin Bieber. Ik deins er ook niet voor terug om zelf weleens een deuntje op mijn gitaar te spelen. Verder ga ik graag naar festivals. Ten slotte: creatief met tekst ben ik ook, ik houd namelijk een blog bij over een andere liefde en dat is hardlopen. Door weer en wind loop ik rondjes. Oh ja, na het rennen eet ik het liefst een pannenkoek. Just so you know!

Secretaris: Frederieke Dokter

FrederiekeWie ben je en wat doe je?
Ik ben Frederieke en ik ben 27. Na mijn studie in Groningen, Strasbourg en Granada, en mijn stage bij Buitenlandse Zaken in Den Haag, ben ik inmiddels beland in het mooie Meppel. Vanuit daar is het ideaal reizen naar de gemeente Assen, waar ik trainee ben bij het team Strategie & Advies. Hier leer ik veel over de verschillen en overeenkomsten tussen ‘het Haagse’ en de lokale politiek, en mag ik mij met verschillende inhoudelijke beleidsdossiers bezig houden. Het is een hele gezellige, fijne en open werkplek, waarbij ik de kans krijg om bij alles wat mij leuk lijkt mee te kijken en te helpen.

Wat doe je naast je werk?
Ik ben niet zo goed in stilzitten en ik vind van alles interessant en leuk. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden en ben ik altijd te porren voor bordspelletjes. Ook vind ik het heerlijk om lekker uit eten te gaan. Naast mijn traineeship hockey ik bij MHV in Meppel, waar ik ook vrijwilliger ben bij een stichting die zich bezig houdt met plezier in sport en het gedrag van supporters langs de lijn. Als ik dan nog tijd over heb pak ik mijn gitaar of speel ik piano. Mijn energie neem ik mee in het bestuur van JANN, waarbij ik graag help leuke en leerzame activiteiten te organiseren voor mijn mede-jonge ambtenaren in noord Nederland!

Penningmeester: Thomas Otterman

ThomasWie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Thomas Otterman en ik ben 29 jaar oud. Net als de rest van mijn bestuursgenoten woon ik in Groningen. Maar oorspronkelijk ben ik een echte Blauwvinger, geboren en getogen in Zwolle. Ik ben naar het hoge noorden gereisd om daar Planologie te studeren. Inmiddels zet ik mij in voor de gemeente Assen, waar ik mij onder meer bezig houdt met de nieuwe Omgevingswet. Daarvoor heb ik gewerkt in Friesland, bij de gemeente Leeuwarden, waardoor ik met alle drie noordelijke provincies iets speciaals heb.

Wat doe je naast je werk?
Naast mijn werk ben ik vooral veel bezig met sport. Als ambtenaar kom je aan zituren niks tekort, dus het is goed om dit op de sportvelden te compenseren. Mijn favoriete sport is zaalvoetbal, waar ik voetbal bij Exstudiantes. Daarnaast doe ik sinds kort een poging om meer te weten te komen over kunst en cultuur. Zulke extra kennis is altijd handig bij bijvoorbeeld een pubquiz. Dus trek ik er gewapend met een museumkaart op uit om alle musea af te tikken.

PR: Malissa Irosemito

MalissaWie ben je en wat doe je?
Hallo! Mijn naam is Malissa Irosemito en ik ben 24 jaar. Ongeveer 6 jaar geleden ben ik verhuisd naar Groningen voor de studie en nu blijf ik voor de gezelligheid. Sinds september 2019 ben ik werkzaam bij de gemeente Assen als trainee strategie en advies economische zaken. Binnen de traineeship houd ik mij bezig met veel uiteenlopende onderwerpen en dat maakt het ontzettend interessant en leerzaam!

Wat doe je naast je werk?
In mijn vrije tijd vind ik het erg fijn om tijd door te brengen met familie en vrienden. Zo ben ik regelmatig in de stad te vinden voor een hapje en een drankje of in het weekend in de Poelestraat voor een dansje. Ook ben ik sponsor van de plaatselijke sportschool, al probeer ik hier verandering in te brengen #goedevoornemens. Verder lijkt het mij erg leuk om de andere jonge ambtenaren uit het Noorden te ontmoeten. Dus hopelijk tot snel!

Externe relaties: Jochem Pennekamp                                                          

JochemWie ben je en wat doe je?
Hoi! Mijn naam is Jochem Pennekamp en ik ben 25 jaar oud. Na een aantal uitstapjes in binnen- en buitenland woon ik inmiddels alweer een paar jaar in Groningen. Als beleidsmedewerker duurzaamheid ben ik verantwoordelijk voor het gaswinningsdossier, en het vertalen van ons duurzaamheidsbeleid naar concrete acties en resultaten. Dit doe ik voor de gemeente Westerkwartier. Wisten jullie trouwens dat deze gemeente één van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland is? Op deze manier zet ik mijn beste beentje voor om werk te maken van een inclusieve, schone en duurzame toekomst voor huidige én toekomstige generaties.

Inderdaad, duurzaamheid gaat veel verder dan het realiseren van onze reductiedoelstellingen. Gelukkig maar. Als we het zorgvuldig organiseren zou duurzaamheid een thema moeten zijn met een enorm verbindend effect. Ik zie het als een gave uitdaging om mensen dichter bij elkaar te brengen rondom dit thema.

Wat doe je naast je werk?
Naast alle werkzaamheden in het Westerkwartier is er ook nog tijd voor andere dingen. Echt hele avontuurlijke hobby’s houd ik er niet op na. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Weer of geen weer, en gehuld in sportkleding vind ik het fijn om met enige regelmaat een rondje te lopen. Vaak hard. Soms iets minder hard. Het liefst doe ik dit rondje in het Noorderplantsoen. Na een regenbui is dit misschien wel een van de fijnste plekken om actief te zijn. Het lijkt mij leuk om jullie te verwelkomen op een van onze activiteiten. Hopelijk tot snel!

Externe relaties: Gert-Jan Rodenboog

Gert-JanWie ben je en wat doe je?
Moi! Mijn naam is Gert-Jan Rodenboog en ik ben 26 jaar. Ik ben een geboren en getogen Groninger. Na mijn studie Sociale Planologie aan de RUG, ben ik in 2019 aan de slag gegaan bij de gemeente Groningen. Als assistent projectleider werk ik aan diverse projecten in de binnenstad, zoals de herinrichting van de Grote Markt. Samen met betrokkenen een breed gedragen plan maken, dat is voor mij de uitdaging. Als echte Groninger is ontzettend gaaf om een bijdrage te mogen leveren aan de toekomst van deze prachtige stad!

Wat doe je naast je werk?
Ik ben een echte sportliefhebber! Na een dag op kantoor ga ik dan ook vaak nog even lekker sporten. Eenmaal thuis vind ik het heerlijk om topsport (voetbal, tennis, atletiek, ect.) te volgen op TV. Ook ben ik een fanatieke supporter van de lokale FC. Bij JANN zet ik mij in om meer verbinding tussen de drie noordelijke provincies te creëren. Tijdens mijn stages in Friesland en Drenthe heb ik ervaren dat er veel overeenkomsten, maar zeker ook interessante verschillen zijn tussen de ambtelijke organisaties in het noorden. De activiteiten van JANN zijn leuke gelegenheden om andere jonge ambtenaren te leren kennen en ervaringen met elkaar te delen. Tot de volgende!