Het bestuur

Voorzitter: Thomas Otterman

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Thomas Otterman en ik ben 29 jaar oud. Net als de rest van mijn bestuursgenoten woon ik in Groningen. Maar oorspronkelijk ben ik een echte Blauwvinger, geboren en getogen in Zwolle. Ik ben naar het hoge noorden gereisd om daar Planologie te studeren. Inmiddels zet ik mij in voor de gemeente Assen, waar ik mij onder meer bezig houdt met de nieuwe Omgevingswet. Daarvoor heb ik gewerkt in Friesland, bij de gemeente Leeuwarden, waardoor ik met alle drie noordelijke provincies iets speciaals heb.

Wat doe je naast je werk?
Naast mijn werk ben ik vooral veel bezig met sport. Als ambtenaar kom je aan zituren niks tekort, dus het is goed om dit op de sportvelden te compenseren. Mijn favoriete sport is zaalvoetbal, waar ik voetbal bij Exstudiantes. Daarnaast doe ik sinds kort een poging om meer te weten te komen over kunst en cultuur. Zulke extra kennis is altijd handig bij bijvoorbeeld een pubquiz. Dus trek ik er gewapend met een museumkaart op uit om alle musea af te tikken.

Penningmeester: Gert-Jan Rodenboog

Wie ben je en wat doe je?
Moi! Mijn naam is Gert-Jan Rodenboog en ik ben 26 jaar. Ik ben een geboren en getogen Groninger. Na mijn studie Sociale Planologie aan de RUG, ben ik in 2019 aan de slag gegaan bij de gemeente Groningen. Als assistent projectleider werk ik aan diverse projecten in de binnenstad, zoals de herinrichting van de Grote Markt. Samen met betrokkenen een breed gedragen plan maken, dat is voor mij de uitdaging. Als echte Groninger is ontzettend gaaf om een bijdrage te mogen leveren aan de toekomst van deze prachtige stad!

Wat doe je naast je werk?
Ik ben een echte sportliefhebber! Na een dag op kantoor ga ik dan ook vaak nog even lekker sporten. Eenmaal thuis vind ik het heerlijk om topsport (voetbal, tennis, atletiek, ect.) te volgen op TV. Ook ben ik een fanatieke supporter van de lokale FC. Bij JANN zet ik mij in om meer verbinding tussen de drie noordelijke provincies te creëren. Tijdens mijn stages in Friesland en Drenthe heb ik ervaren dat er veel overeenkomsten, maar zeker ook interessante verschillen zijn tussen de ambtelijke organisaties in het noorden. De activiteiten van JANN zijn leuke gelegenheden om andere jonge ambtenaren te leren kennen en ervaringen met elkaar te delen. Tot de volgende!

PR: Malissa Irosemito

Wie ben je en wat doe je?
Hallo! Mijn naam is Malissa Irosemito. Voor de studie ben ik naar Groningen verhuisd en ik ben gebleven voor de gezelligheid. Sinds september 2019 ben ik werkzaam bij de gemeente Assen. Ik ben toen begonnen als trainee Economische Zaken en daarna verder gegaan als beleidsadviseur vrijetijdseconomie. Ik houd mij bezig met veel uiteenlopende onderwerpen en dat maakt het ontzettend interessant en leuk! Geen dag is hetzelfde.

Wat doe je naast je werk?
In mijn vrije tijd vind ik het erg fijn om tijd door te brengen met familie en vrienden. Zo ben ik regelmatig in de stad te vinden voor een hapje en een drankje. Ook mag ik graag sporten en met mooi weer suppen. Verder lijkt het mij erg leuk om de andere jonge ambtenaren uit het Noorden te ontmoeten. Dus hopelijk tot snel!

Externe relaties: Jochem Pennekamp                                                          

Wie ben je en wat doe je?
Hoi! Mijn naam is Jochem Pennekamp en ik ben 25 jaar oud. Na een aantal uitstapjes in binnen- en buitenland woon ik inmiddels alweer een paar jaar in Groningen. Als beleidsmedewerker duurzaamheid ben ik verantwoordelijk voor het gaswinningsdossier, en het vertalen van ons duurzaamheidsbeleid naar concrete acties en resultaten. Dit doe ik voor de gemeente Westerkwartier. Wisten jullie trouwens dat deze gemeente één van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland is? Op deze manier zet ik mijn beste beentje voor om werk te maken van een inclusieve, schone en duurzame toekomst voor huidige én toekomstige generaties.

Inderdaad, duurzaamheid gaat veel verder dan het realiseren van onze reductiedoelstellingen. Gelukkig maar. Als we het zorgvuldig organiseren zou duurzaamheid een thema moeten zijn met een enorm verbindend effect. Ik zie het als een gave uitdaging om mensen dichter bij elkaar te brengen rondom dit thema.

Wat doe je naast je werk?
Naast alle werkzaamheden in het Westerkwartier is er ook nog tijd voor andere dingen. Echt hele avontuurlijke hobby’s houd ik er niet op na. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Weer of geen weer, en gehuld in sportkleding vind ik het fijn om met enige regelmaat een rondje te lopen. Vaak hard. Soms iets minder hard. Het liefst doe ik dit rondje in het Noorderplantsoen. Na een regenbui is dit misschien wel een van de fijnste plekken om actief te zijn. Het lijkt mij leuk om jullie te verwelkomen op een van onze activiteiten. Hopelijk tot snel!